660

Waarschip 660

specificaties
lengte 660 cm
breedte 250 cm
diepgang 100 of 125 cm
waterverplaatsing 1.200 kg
ballastaandeel 460 kg
tuigage 7/8
grootzeil 12,3 m²
genua 1 16,3 m²
genua 2 13 m²
fok 10 m²
spinaker 35 m²
doorvaart ca 10 m
gebouwd 116
periode 1979 -1998

Zeileigenschappen

Goede zeiler, zeer snel voor een boot van deze lengte. Op vlak water de perfecte zeiler, maar in IJsselmeergolven stampt de boot behoorlijk.

De snelheid van de 660 is hoog t.o.v. zijn soortgenoten, vooral met lichtweer scoort de boot heel goed. Met meer wind neemt de helling, vooral met de 100 cm kiel, sterk toe en daardoor ook de loefgierigheid.

Buitenruimte

Er is voldoende ruimte in kuip voor 4 personen om te toeren. Wanneer er wedstrijd wordt gevaren wordt het met 4 man al snel vol.

Binnenruimte

Effectief gebruik van de ruimte, hoogte ca 145 cm. Er is een schuifkombuis, mogelijkheid voor een onderwaterlijn toilet en 4 goede slaapplaatsen.

Er is binnen alleen zitruimte, deze is goed, er is geen voorziening voor navigeren. De kombuis is verrijdbaar en verdwijnt bij niet gebruik onder het bakboordzijdek. De kookvoorzieningen zijn minimaal maar toereikend om eenvoudige maaltijden klaar te maken. De banken dienen tevens als kooien met een lengte van 200 cm. In de voorpiek is tevens een tweepersoonskooi. (Zeilen)berging is te vinden onder het stuurboordzijdek

Ergonomie

Goede zit mogelijkheid binnen, slaapcomfort is prima en met slingerzeiltjes ook onder zeil voor 2 personen prima te slapen.Zit op de kuipbanken is redelijk er wat weinig steun voor de rug. Op het zijdek is het zitcomfort minder omdat je je flink schrap moet zetten wanneer de boot onder helling zeilt. Je kunt wel goed liggen op de kuipbanken.

Ventilatie

Standaard onvoldoende er is maar 1 dorade in de ankerbak.

Motor

Er zijn enkele exemplaren met een binnenboordmotor, de meeste zijn voorzien van een buitenboordmotor.

Prestaties

Er zijn vele prijzen met de 660 gehaald in nationale wedstrijden, onder NKK en ORC-club wedstrijden.

Vaargebied

  • Binnenwateren
  • IJsselmeer
  • Waddenzee
  • Noordzee
  • Frankrijk

Opmerkingen

Denk om de roestige schroeven bij de bouwjaren 1979 tot 1986.

Scroll naar boven