Te koop – Waarschip 725 kwarttonner “Glinder”

Te koop  – waarschip 725 kwarttonner                        vraagprijs 6250 Euro

Snelle zeiler, goed onderhouden en zeer complete Waarschip 725 (kwarttonner):

  • Afmetingen: lengte 7m25, breedte 2m50, diepgang 1m35, doorvaarthoogte circa 9m.
  • De Glinder (vernoemd naar geul bij Schiermonnikoog) is in bezit van huidige eigenaar sinds 2010. Schip is altijd goed onderhouden en staat in de winter altijd binnen in een verwarmde hal. Te koop wegens verblijf / werk in buitenland.
  • Kwalitatief zeer goede, nieuwe zeilen (grootzeil, high aspect fok en gennaker), slechts 2,5 seizoenen mee gevaren en de gennaker slechts enkele malen mee gevaren. Ook aanwezig extra set zeilen (genua fok en stormfok).
  • Staat onderhoud: mahoniehouten romp; antifouling elke twee jaar vernieuwd. Romp is in 2016 nog volledig in de lak gezet, daarna slechts 2,5 seizoen mee gevaren. Dek, opbouw en blanke hout ook altijd goed onderhouden maar mag waarschijnlijk een kleine opfrisbeurt hier en daar.
  • Het betreft een Kwarttonner wedstrijduitvoering met een iets lagere opbouw dan gebruikelijk wat het schip een mooie en snelle uitstraling geeft. Uiteraard inclusief de karakteristieke patrijspoorten. Snelle zeiler en unieke inrichting: in de kuip zijn twee bakskisten met handige bergruimte, en de kajuit heeft lange banken voor veel zit- en slaapruimte, een tafeltje; en de wc, wasbak en kookstel zijn zeer slim weggewerkt. In principe kan je er met 4 mensen slapen.
  • Electra en meetinstrumenten: schakelpaneel, dieptemeter, kompas, stuurautomaat (Raymarine ST1000+), 2 accus’s (nieuw!), acculader (Ctek, slechts 2 seizoenen gebruikt), elektrisch licht (binnen en buiten: toplicht, ankerlicht en heklicht), handheld marifoon (van cobra, waterdicht).
  • Yamaha buitenboord motor, 6 pk langstaart uit 2007, besturing vanuit de kuip. Elektrische start is niet ingebouwd maar wel mogelijk.
  • En verder… Kuiptent, twee ankers (danforth en paraplu), chemisch toilet (zgan), gasstel (twee kookpitten), waterzak (zgan) en wasbak/fonteintje. Desgewenst ook overname van: buitenkussens (inclusief 2 comfort Seats) als ook de borden, bekers en bestek passend bij de kleur van de boot, 2 zwemvesten en lifelines, koelbox (met 12V aansluiting).
  • Interesse? Neem contact op met email verborgen; en de boot is op afspraak te bezichtigen in de loods in Enkhuizen.

terug naar Vraag&Aanbod