Oostzeetocht 2019

Oostzeetocht >>> start 14 juli

De eerste actie is info & voorbespreking voor de Oostzeetocht.
Op zaterdag 11 mei (Lelystad) kan iedereen Elly & Frits “het hemd van de broek vragen” en kan worden overlegd, hoe de tocht precies in te vullen.
Aanmelden voor deze bespreking bij Elly Sonnega (06 41104885) en/of Frits Brattinga (06 41565198).
E: email verborgen;

Voorlopig is het idee:
In het weekend van 14 juli (nog afhankelijk van de wensen van de deelnemers) verzamelen we op Vlieland of Terschelling. Maandag-ochtend vertrekken we dan richting Oostzee (uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden). Een alternatief plan hebben we ook. Als alles meezit, komen we circa 24 uur later in Cuxhaven aan. De afstand tot Cuxhaven is circa 150 mijl. Een tussenstop op Norderney is ook mogelijk. De afstand naar Norderney is circa 93 mijl.

Vanaf Cuxhaven is het circa 20 mijl naar het Kielerkanaal, Het Kielerkanaal wordt motorwerk. Die kanaaletappe kunnen we in twee delen splitsen, met een tussenstop in Rendsburg.

Vanuit het Kielerkanaal komen we op een vrijwel getij-loze Oostzee en zijn vertrektijden opeens veel flexibeler, begint het echte vrije gevoel en gaan we typische Oostzeehavens en eilanden aandoen.
Dit alles natuurlijk uitgaande van goed weer en windvoorspellingen, anders hebben we hier ook een alternatief plan klaarliggen.