Hiswa 2015

Succesvolle Hiswa-deelname voor de Vereniging van Waarschippers

In de week van 11 tot en met 15 maart mochten we onze vereniging promoten op de stand van Nautisch Centrum Delfzijl, bouwer van Waarschepen. “Een geslaagde missie”, zo kunnen we onze deelname aan de Hiswa-Rai zeker noemen!

Historisch paviljoen
De jachtwerf uit het Groningse Delfzijl had groots uitgepakt. Ze waren op twee stands te vinden met in totaal drie boten. Hun Waarschip 700 LD bevond zich op het daysailerpaviljoen. Op de andere stand bevonden zich een Waarschip 21 LD en een zeer bijzonder, in nieuwstaat zijnde, Waarschip 600 uit de jaren ‘60 welke in het bezit is van een prive-eigenaar. Deze twee boten stonden op het historische paviljoen, een marktplaats voor met name klassieke schepen. Daar bevonden wij ons als Vereniging van Waarschippers. “Classic meets modern”, een unieke combinatie waar de synergie tussen werf en vereniging optimaal tot haar recht kwam!

Goed bezochte stand
De 60e editie van de 5-daagse beurs werd door ruim 43.000 mensen bezocht. Een groot aantal, hetgeen ook goed te merken was op “onze” stand. Vrijwel continue was er aanloop van belangstellenden voor de nieuwe boot, (potentiele) leden voor onze vereniging, mensen die het Waarschip gewoon een warm hart toe dragen en oud eigenaren die veelal met weemoed terug denken aan de tijd dat ze een Waarschip hadden. De sfeer was gemoedelijk en vele contacten zijn gelegd, aangehaald en versterkt. En de keren dat er gezegd is “mooie boot”, “die heb ik vroeger ook gehad” en “eigenlijk wil ik er nog altijd eentje hebben”, waren niet op twee handen te tellen!

Nieuwe leden
De gezelligheid heeft zich ook vertaald in nieuwe leden. Maar liefst 10 Waarschipeigenaren hebben we aan ons ledenbestand kunnen toevoegen. We heten ze van harte welkom bij onze vereniging! Al met al was het een geslaagde beursdeelname, welke mede mogelijk is gemaakt door een grote groep vrijwilligers van onze vereniging. Onze lof en dankzegging gaat dan ook in het bijzonder uit naar hen!

aanloop stand_0726 (1)

Meer foto’s…