Te koop – Waarschip 600 “Papilon”

Opgeknapt en in originele en goede staat ligt hij in een haventje aan het Koevordermeer te wachten op een serieuze nieuwe eigenaar.

Verkoopprijs 900,- euro

Het liefst wil ik hem verkopen met buitenboordmotor, Mercury langstaart 4-tact/5pk van 2016. Elk jaar een beurt gehad.
Nieuwe zeilen van B1, mainsail met pees voor houten mast, genua en huik.
Nieuwe bilgepomp met accu en lader.

Ik zou tevreden zijn met een totaal verkoopprijs van 2000 euro.

Paul van der Burg
Lelystad

email verborgen;
06 – 54.94.78.43

Te koop – Waarschip 725

Sinds seizoen 2018 in bezit en jaarlijks mee gevaren vanuit Enkhuizen. Diverse zaken vernieuwd of toegevoegd in de loop der jaren. In feite is de zeilboot volledig gerestaureerd en voldoet het aan deze tijd. Het dek en de romp staan volledig in de epoxy.
De zeilboot heeft in de winter altijd binnen gestaan in een loods. Zomerligplaats is Compagnieshaven Enkhuizen. Daar mag dit seizoen gebruik van worden gemaakt. Toekomst in overleg met havenmeester. Zeer goede zeiler waar wij diverse tochten mee over het wad & zee gemaakt hebben. De romp van deze versie is gebouwd in Mahonie en heeft de “lage” kajuit. Er zijn 4 bedden aanwezig.
Belangrijkste vernieuwingen & kenmerken:
– Nieuwe Yamaha 6 pk motor met gashendel in de kuip (2018)
– Nieuwe mast Z-SPARS (2019) Zelf te strijken
– Romp, dek & kajuit geschilderd
– Nieuwe kussenhoezen
– Porta Potti toilet geïnstalleerd onder kuipvloer
– Meeste vallen vervangen.
– Wantputtingen vervangen.
– Nieuwe Raymarine Marifoon VHF RAY52 met GPS
– Accumeter & Acculader Victron Energy
– Flexibel zonnepaneel
– Koelbox 12v
– AIS Ontvanger
– Roerlagers vervangen (2019)
– Navigatieverlichting
– Nieuwe overloop (Harken)
– ST 1000 stuurautomaat
– Bouwjaar 1976
– Lengte 7,25
– Breedte 2,50
– Diepgang 1,25

Zeilen in goede staat:
– Genua
– Fok
– Grootzeil
– Spinnaker
– Spinnaker boom

Eventueel een waltrailer over te nemen (staat in Delfzijl).

Meer foto’s en informatie op te vragen via onderstaande contactgegevens.

Contactgegevens:
Daniel Westera
06-20787388
email verborgen;

Te koop – Waarschip 870 “Rode draad”

Deze prachtige, rode 870 met lange kajuit en teak dek verkeert in uitstekende staat. Het schip wordt dit jaar vaarklaar opgeleverd en er kan meteen het gehele seizoen mee gevaren worden. Het schip heeft verschillende zeilen en een goed onderhouden dieselmotor. Het is uitgerust met 2 accu’s en zonnepanelen, zodat langere zeiltochten kunnen worden gemaakt met een stuurautomaat en koude drank na afloop zonder motoruren of wallading. Binnen is het goed toeven in de gezellige kajuit met comfortabele banken en goede verlichting. Er zijn 4/5 slaapplaatsen en voldoende bergruimte voor evenveel personen. Onder het schip hangt een diepe kiel en een modern balansroer, waarmee het schip met een vinger kan worden gestuurd en zonder problemen een spinaker kan worden gevoerd tot windkracht 6. Het schip is makkelijk solo te varen.

Met veel plezier heb ik het schip de afgelopen 20 jaar in de huidige staat gebracht en heb ik fantastisch zeiltochten gemaakt op het IJsselmeer en de Wadden, naar Zeeland, België, Groot Brittanië, Denemarken en Zweden. Ik heb er alles aan gedaan en mee gedaan wat ik wilde. Nu is het tijd voor een nieuwe eigenaar om dit schip te beheren en er vele jaren plezier van te hebben.

Vraagprijs: € 19.950.

Voor informatie ben ik bereikbaar op 06 – 29 42 15 23 of via email verborgen;

Fluessenevenement – Inschrijving is geopend

Beste Waarschipper,

Het seizoen is weer begonnen. Vorig jaar was het meteen goed, nu is het nog steeds te koud. Maar, het wordt beter!!
Dus alle reden om naar Heeg te komen, op

24 en 25 juni voor het Fluessenevenement

Zet deze datum in je vaaragenda. Verdere informatie volgt de komende weken.

In het kort het programma:

  • zaterdag 24 juni: 2 wedstrijden
  • zondagmorgen 25 juni: 1 wedstrijd, prijsuitreiking en huiswaarts.

We zitten rond de langste dag, dus het is lang licht om weer huiswaarts te varen. Kijk ook even op de website voor meer informatie.

Je kunt je inschrijven via email verborgen; .

Doe het op tijd, want de inschrijving sluit 18 juni, omdat we die week nodig hebben om de WSW waarden vast te stellen van de inschrijvers.

Met vriendelijke groet namens  team Fluessen,
Dick Everaarts

Te koop – Waarschip 660 ‘Pallieter’

Bouwjaar 1983; voor zover ik weet de enige W660 met kiel/midzwaard; diepgang 50-130cm, daardoor goed trailerbaar.(In 2001 de Brennerpas overgetrokken en 5 weken over het Gardameer gevaren)

  • In 2021 is de mast tijdens het strijken voor de winterberging gevallen en onherstelbaar beschadigd.
  • Seizoen 2022 is het schip als motorjachtje gebruikt.
  • Wegens tanende vitaliteit bij gevorderde leeftijd ga ik niet meer zeilen.
  • Tohatsu 6pk langstaart bb motor 2018
  • Dubbelassige wegtrailer Mator
  • Grootzeil fok genua halfwinder giek.

Inclusief vaste ligplaats in jachthaven De Eendracht in Heeg, plaats 158, betaald tot 1 april 2024 (€ 998 euro)

Vraagprijs alles inclusief € 1. 900 euro.
Reacties op email: email verborgen;

Te koop – Waarschip 1010 “Black Magic Woman”

Sinds 2008 vaar ik met dit fantastische schip, maar ik ben tegen een 12:20 aangelopen die over 2 jaar vaarklaar moet zijn. De Black Magic Woman is een bekende verschijning op de Nederlandse wateren; afgelopen jaren heeft ze veel wedstrijden gewonnen.

Uitstekend uitgerust voor zeilwedstrijden solo of met bemanning en voor langere tochten.  Dit schip is enorm veelzijdig. Reisjes naar Oostzee, Jersey, St. Malo of England. Als toerschip is het ook een heerlijke boot en in 5 minuten heb je een twee persoons bed waar menig groot jachtbezitter jaloers op kan zijn. Alle beslag (Harken). Lieren (6 stuks Lewmar) is zodanig geplaatst, dat je gemakkelijk alleen kunt spinnakeren tot 5/6 beaufort op de stuurautomaat. Dan vaar je zomaar 10 tot 14 knoop.  Zo kom je nog eens ergens!

Squarehead grootzeil met diamantverstaging (2012). Hoger geplaatst spi-beslag levert een grotere spi en code 0 op. Met de oorspronkelijke tuigage heeft een 1010 m.i. te weinig zeiloppervlak. Wedstrijdkiel (doodhout en loodballast). Nieuw roer, dikkere as en aangepaste hennegatskoker. Het eerste jaar (2012) met die tuigage meteen 1ste in de 24 uurs in ORC 3. (In 2015 1ste Overall!).

Een probleemloze 2 cilinder MD2010 Volvo Penta met Saildrive (rubber recent vervangen) in een goed geluid-geïsoleerde, binnen 1 minuut volledig te demonteren motorkist. Schroef eind 2022 eindelijk met precies de juiste spoed.  (Op de motor haal je nu 7 knoop en je ligt zo stil).

Krachtige Raymarine stuurautomaat, Raymarine kaartplotter met clipper buitenaflezing. Uitgebreide Navicoset met 5 displays: Windset, dieptemeter, elektronisch kompas multifunctionele binnen aflezing alle functies. 2 nieuwe kompassen, nieuwe accu (nov. 2022) zonnepaneel.

Binnen: keurig onderhouden interieur. Bijna alles (romp ook dus) is zeer recent opnieuw in de 2 componenten blanke lak gezet boven de waterlijn en in de epoxy onder de waterlijn. Te veel verbeterd om hier te benoemen.

Buiten. Alle stalen schroeven van de romp zijn verwijderd en vervangen door hardhouten pennen. De romp is boven en onderwater voorjaar 2022 helemaal opnieuw in de epoxy primer gezet en boven de waterlijn geschilderd door Deep-Yachts in Arnhem. Het Teakdek van 2009 door Deep-Yachts gelegd (gelijmd met epoxy zonder schroeven). Teak kuipbanken van 2019. Vallen en schoten dynema (behalve de reserve vallen).  Laminaat zeilen (grootzeil Quantum doorgelat). Spinnaker 2022 Quantum. Nieuwste High aspect, reefbaar vanuit de kuip! 2021 B1-Sails. 2 spibomen en speciale giek met vaste neerhouder.

 

 

 

 

 

 

 

Aan dit schip is zó veel verbeterd dat je het beste het uitgebreide digitale onderhoudslogboek (59 pagina’s) kunt aanvragen, bij serieuze interesse.  Alle keuringen toegestaan.

email verborgen;

06 – 38 77 57 86

De clubkampioen 2022 is bekend!

Afgelopen weekend vond in de wateren voor Lelystad het clubkampioenschap plaats. Na een rondje om de Markerwadden waren de line honours voor de Klapperboom van Henk van den Boom, op gepaste afstand gevolgd door de 1010’s van Rob Vis en Harris Visser.  Tije en Pauline joegen hun Panta Rhei als één-na-laatste over de finish, terwijl Peter Tool met de Otaria deze keer de rode lantaarn mocht dragen.

Na het toepassen van de WSW-handicap (klik hier voor een uitleg) ging de Panta Rhei er met de welverdiende winst vandoor. Van harte gefeliciteerd Tije en Pauline!

 

Uitslag ClubKampioenSchappen (CKS) Waarschepen 2022

plaats schip type waarschipper vaartijd WSW rekentijd
1 Panta Rhei 725 Tije en Pauline 2.49.32 108,5 2.36.15
2 Klapperboom 36LD Henk & crew 2.13.06 82,5 2.41.20
3 Rode Draad 870 Vic & crew 2.43.00 100,6 2.42.02
4 Otaria 660 Peter & crew 2.56.00 107,9 2.43.06
5 Goudvis 1010 Rob & crew 2.20.25 85 2.45.12
6 BMW 1010 Harris & crew 2.22.36 84,8 2.48.10

Clubkampioenschap rond de Markerwadden

De strijd om het clubkampioenschap vindt op 10 september plaats rond de Markerwadden in plaats van up- & downwindwedstrijden. Zaterdagochtend beginnen we met palaver in de Bataviahaven.  Daarna zeilen we rond de Markerwadden met de start en finish nabij het kitegebied bij de Houtribsluis. Na afloop van de wedstrijd varen we door de sluis naar Flevomarina, waar we dineren in restaurant Aan Ut Water.

Doe je mee? Geef je dan vóór 1 september op bij Vic Besnard via email verborgen;

WSW-handicaps bijgewerkt

Met hartelijke dank aan de WSW-commissie: de nieuwe WSW-handicapbepaling en de meest actuele lijst met handicaps is gepubliceerd op de WSW-pagina van website.

Het Fluessenevenement is weer voorbij!

In één woord: klein maar fijn! Maar het moet groter natuurlijk.

Geweldig weer, lekker windje en vooral, onverwachts en spontaan, een paar nieuwe leden die toch het evenement bezochten en erg enthousiast reageerden.

Zaterdag twee wedstrijden, ’s avonds lekker met z’n allen wat gaan eten. In de nacht een enorm onweer, maar dan slapen we.
Zondag nog een verkorte wedstrijd, op verzoek, zodat iedereen op tijd naar de thuishaven kon varen.

Een uitgebreid verslag volgt nog, maar toch een tipje van de sluier:

Het weekend bleek een echte battle te zijn tussen Sybarite (870) en KnYn (570). Vanaf het startschip genoten van de manier waarop er gestreden werd door de deelnemers. Maar uiteindelijk is Sybarite overall winnaar geworden van het Fluessenevenement, op de voet gevolgd, en dat is heel knap, door KnYn.

Voor de nieuwe (en oude) leden, hoop dat jullie genoten hebben. Zegt het voort, zegt het voort!

Tot de volgende keer!

Team Fluessen