Waddentocht

Na twee jaren met corona maatregelen, hopen wij dit jaar weer een echte leuke Waddentocht te kunnen organiseren.

Donderdag 26 mei

De Waddentocht in 2022 start op donderdagmiddag 26 mei. Het plan is om dit jaar te verzamelen op donderdagmiddag  in Den Oever. Voor iedere boot is er een print met het vaarplan, handige tips en wetenswaardigheden.

Het tij om te vertrekken is om ca 16:00 uur en dan gaan we door naar de eerste haven Oudeschild of Den Helder. Als alle deelnemers in Den Oever zijn, gaan we gezamenlijk schutten. Dit scheelt in oponthoud, voor zowel ons, als het wegverkeer. Na het schutten zetten we koers naar de dan geplande bestemming.

Vrijdag 27 mei

Wij vertrekken vroeg in de ochtend. Via de Texelstroom, Scheurrak, de Paardenhoek en het Zuidoostrak, gaan we naar Vlieland of Terschelling. Tijdens deze tocht maak je het ontwaken van het Wad mee, met hopelijk een fantastische zonsopkomst. Het ontwaken van het wad is echt heel bijzonder en alleen daarom zou jij je al op moeten geven. Wij komen omstreeks 13:00 uur aan op Vlieland of Terschelling en hebben we de tijd om te genieten van het eiland. Om 16:30 hebben wij de traditionele steigerborrel en daarna gaan we gezamenlijk dineren en maken er een gezellige avond van.

Zaterdag 28 juni

Vandaag is het uitslapen, want omstreeks 11:00  of 12:00 uur, afhankelijk van op welk eiland we liggen, is het vertrek. We zeilen via de Vliestroom en de Blauwe Slenk naar Kornwerderzand. Hier schutten we en zeilen verder naar Makkum of Stavoren. Zoveel mogelijk bij elkaar en met de spiegels naar elkaar toe. Dit doen we voor het kuipontbijt op zondagochtend.  ’s Avonds is er dan alle tijd voor een borrel en een hapje.

Zondag 29 juni

Kuipontbijt en afscheid.

Dit alles natuurlijk uitgaande van goed weer en windvoorspellingen, anders trekken we  een alternatief plan uit de kaartentafel. En ook dit jaar zijn er weer leuke prijsjes te winnen door een raadsel op te lossen.

Graag aanmelden via email verborgen; voor 20 mei i.v.m. reserveringen in het restaurant.

Tot ziens op het water en met vriendelijke waarschippersgroet

Elly en Frits

06-411 048 85 of 06-415 651 98