Zeelandtocht + Engelandtocht 2018

Zeelandtocht + Engelandtocht 4-18 augustus,

Na vorig jaar Blankenberge aan de Belgische kust te hebben bereikt kregen wij als vlootleiding pas goed de smaak te pakken. Vandaar dat we het programma uitbreiden. Na eerst de Delta met al zijn prachtige vaarwaters zetten we op het eind van de eerste week, zo tegen 11 augustus, koers naar België. We maken dan via Nieuwpoort een sprongetje naar Ramsgate. Die circa vijftig mijl moet bij daglicht te doen zijn.

Na een verblijf van een of twee dagen keren we weer terug naar de Roompot, al dan niet via de Belgische kust. Het spreekt voor zich dat ook de keus voor alleen de Zeelandtocht of alleen de Engelandtocht mogelijk is.

Diegenen die ook aan de Opendeur Klassieke Schepen Nieuwpoort (KSN) willen deelnemen, kunnen natuurlijk ook rechtstreeks terug naar Nieuwpoort. Laat wel Ed Edens, trekker van die KSN-deelname, op tijd je plannen weten.

Wat de keus ook wordt, we willen deelnemers er met nadruk op wijzen dat zaken als (veiligheids)uitrusting en motoren in orde moeten zijn. Voor de Engelandvaarders gelden bovendien de uitrustingseisen voor het schip volgens het overzicht van De Toerzeilers, we varen niet uit boven windkracht vijf, we vragen Vaarbewijs 2 en/of TKN of andere ruime ervaring (ruime kustwateren) en het internationaal certificaat voor pleziervaartuigen. De schipper is en blijft verantwoordelijk voor de veiligheid van schip en bemanning.

Enthousiast geworden door onze plannen? Meld je dan aan bij een van de ondergetekenden en we zien jullie op zaterdag 4 augustus in de gemeentehaven van Willemstad in Noord-Brabant. Vergeet vooral niet een zonnig humeur mee te brengen. Havengeld betalen we uit de gemeenschappelijke pot, dat wordt verder door ons geregeld.

Je kunt je inschrijven bij het organisatie-comité.

Harrie Coenen: 06 20864348 of 040 2831869
Bernard Klok: 06 29005897

Email: email verborgen;  of email verborgen;