Randmeerevenement 2019 – Zeewolde

Beste Waarschippers,

Door te weinig inschrijvingen is besloten het Randmeerevenement niet door te laten gaan.
Ik wens jullie allen nog een paar mooie laatste maanden van het zeilseizoen!

We zien elkaar op het water.

Met een Waarschippersgroet,

John Weitz
W725 Witte Waar

Zaterdag 14 september 2019  afgelast

Hierbij nodigen wij jullie van harte uit om mee te doen aan het Randmeerevenement voor Waarschepen op het Wolderwijd te Zeewolde. Het evenement staat in het teken van wedstrijden, waarbij de gastvrijheid, gezelligheid en sportiviteit de belangrijkste kernwaarden zijn. Helaas kon het evenement in Mei niet doorgaan wegens te weinig aanmeldingen. Maar niet getreurd, het zeilseizoen is nog lang en September is een prachtige maand om het zeilseizoen nog eens opnieuw te beleven.

Omschrijving van het evenement:
Tijdens het Randmeerevenement worden er gedurende 1 dag zeilwedstrijden gehouden op het Wolderwijd tussen Zeewolde en Harderwijk. Wij hebben met het Wolderwijd een prachtig zeilwater tot onze beschikking met voldoende waterdiepte (boten met 2 mtr diepgang geen probleem) en wiervrij water waar we heerlijke kortebaan wedstrijden kunnen varen. Hierbij mogen we gebruik maken van de faciliteiten van de Watersport Vereniging Zeewolde (WVZ) waardoor e.e.a. een semi professionele beleving zal geven.

Sportiviteit en gezelligheid staan voorop waardoor de wedstrijden niet beladen zijn en ook onervaren deelnemers hun zeilkwaliteiten en kennis van de zeilregels eens kunnen toetsen aan schippers met gelijke schepen. Daarnaast is een dergelijk evenement een ideale gelegenheid om eens aan boord te kijken bij de andere type Waarschepen en kun je heerlijk tot in de late uurtjes informatie uitwisselen over je geliefde hobby en Waarschip. Onderstaand geven wij een voorlopig programma overzicht.

Programma (onder voorbehoud):

  • Vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur kunt u terecht in de ‘Bolhaven’ van Jachthaven
    Wolderwijd te Zeewolde waar u wordt opgevangen door de organisatoren.
  • Zaterdagmorgen is vanaf 8.00 uur het clubschip “De Bolschuit” van de Watersport Vereniging Zeewolde (WVZ) open. Dit clubschip ligt ook afgemeerd in de Bolhaven.
  • Zaterdagmorgen om 11.00 uur is het palaver in het clubschip. Om 11.30 uur gaan we het water op en vanaf 12.30 tot 17.00 uur worden meerdere wedstrijden gevaren.
  • ’s Avonds vanaf 18.00 uur organiseren wij een gezamenlijke maaltijd en volgt de prijsuitreiking.

Het is de bedoeling dat er 3 a 4 wedstrijden worden gevaren. Om iedereen een eerlijke kans te geven wordt er gevaren op WSW. Van het aantal gezeilde wedstrijden wordt het slechtste resultaat weggestreept. De winnaars 1 t/m 3 krijgen een blijvende herinnering en de nummer 1 krijgt daarnaast nog een belangrijke wisseltrofee waarbij natuurlijk verwacht wordt dat de wisseltrofee het volgende jaar wordt verdedigd.

Interesse, meld je dan aan bij:
email verborgen;

Met een Waarschippersgroet,
John Weitz
Waarschip 725 “Witte Waar”

randmeer-regen