IJsselmeertocht

Datum:  Week 31 2021

In week 31, van zondag 1 augustus tot en met zaterdag 7 augustus 2021 vindt de IJsselmeertocht plaats. Dit jaar zal Tom Wijdeveld de vlootcoördinator zijn, geassisteerd door Peter Tool, die deze tocht al vele malen eerder heeft georganiseerd.

Vaargebied en Route
Het vaargebied bestaat uit het IJsselmeer, maar ook de Wadden en het Markermeer behoren hier toe. De te varen route wordt van dag tot dag en in overleg met de deelnemers bepaald door de vlootcoördinator en hangt naast de bestaande ervaring ook af van de weersverwachtingen.
Het uitgangspunt is laagdrempeligheid en gezelligheid. Zoals ook in het verleden het geval was ligt de nadruk op kennismaking met wat groter vaarwater, kennismaken met elkaar en het genieten van de mooie omgeving. De IJsselmeertocht is er daarom voor zowel de meer ervaren, als de minder ervaren Waarschipper en bemanning.

Aanmelden en Informatie
Aanmelden en informatie : email verborgen;
Wil je zeker zijn van deelname, meldt je dan zo snel mogelijk aan. Bij 12 deelnemende boten zal de inschrijving worden gesloten.

Verzamelen en Start
Op zaterdag 31 juli verzamelen de deelnemers zich in de Buyshaven van Enkhuizen. De zeiltocht zelf start op zondagochtend 1 augustus, na het eerste palaver, wat om 10:00 zal plaatsvinden in de knusse “Kombuys” van deze haven.