Frieslandtocht 2020

Zondag 19 juli t/m zaterdag 25 juli

Evenals vorig jaar, wordt er dit jaar weer een Frieslandtocht gevaren.
Uitgaande van de ervaringen van vorig jaar, zal dit weer een van de gezelligste tochten van dit vaarseizoen zijn.

De opzet is om een gezellige kindvriendelijke tocht over de Friese wateren te varen.
Met een diepgang van 135 cm is de gehele tocht te varen. Dieper stekende schepen zullen soms met de bijboot naar de vaste wal moeten komen en misschien een enkele keer een alternatieve vaart moeten nemen. Voor deze zaken en de weersbesprekingen zijn de “beruchte” palavers van 10.00 uur een must.
Waarschippers komen er met z’n allen altijd weer uit.

Minimale tochteisen: een goed humeur.

Ook dit jaar zijn bijbootjes voor de aspirant waarschippers weer zeer welkom.

De tocht start officieel zondag 19 juli, maar vanaf zaterdagmiddag zal er al ruimte gereserveerd zijn, zodat de Waarschepen zich kunnen verzamelen. Starthaven wordt nader bekend gemaakt.
Het eerste palaver zal op zondag om 10.00 uur plaatsvinden, om een gemeenschappelijke eindbestemming voor de eerste dag te bepalen.
De af te leggen afstanden zullen per dag niet al te groot zijn, zodat spelende kinderen en luierende ouders ook kunnen genieten. De trajecten behoeven dan ook niet in colonne gevaren te worden. Vroeg vertrekken en vroeg aankomen, laat vertrekken en laat aankomen, maar ook vroeg vertrekken en laat aankomen zijn allemaal mogelijk.

Op 25 augustus zal de tocht ontbonden worden.
Mogelijk kan er net als vorige jaren in kleinere groepjes verder worden gevaren.

De groepsgrootte zal maximaal 12-13 boten bedragen, dus heeft u interesse, geef u dan snel op, de eerste boten voor de komende tocht staan al genoteerd.

Deelname kost € 10,– per boot. (Excl. tussentijdse liggelden)
Opgave kan via onderstaand mailadres onder vermelding van naam, aantal opvarenden met leeftijd van de kinderen, tel nr aan boord, scheepstype, scheepsnaam, diepgang en evt. bijboot.

Tot ziens in Friesland.

Jan
Anita
Nick (20 jr)
Thijs(17 jr)

Tel: 0228-584304
Mail: email verborgen;