Frieslandtocht 2019

Frieslandtocht 2019 >>> 21 – 27 juli

De opzet is een gezellige kindvriendelijke tocht over de Friese wateren te varen. Met een diepgang van 1,35 meter is de hele tocht te varen. Dieper stekende schepen zullen soms met de bijboot naar de wal moeten komen en misschien een enkele keer een alternatieve route moeten nemen. Voor deze zaken en de weer-besprekingen zijn de ‘beruchte’ palavers van 10 uur een must. Waarschippers komen er met z’n allen altijd weer uit.

Minimale eis: goed humeur
Ook dit jaar zijn bijbootjes voor de aspirant Waarschippers weer zeer welkom. Het eerste Waar-bootje heeft zich al opgegeven. De ‘monster’boekjes met opdrachten en spelletjes voor de kinderen (en ouders) zijn al in de maak. Het belooft dus weer een gezellige tocht te worden.

Starthaven volgt
De tocht begint officieel zondag 21 juli. De af te leggen afstanden zullen per dag niet al te groot zijn, zodat spelende kinderen en luierende ouders ook kunnen genieten. De trajecten behoeven niet in konvooi te worden gevaren. Vroeg vertrekken en vroeg aankomen, laat vertrekken en laat aankomen, maar ook vroeg vertrekken en laat aankomen; het is allemaal mogelijk.

Op 27 juli wordt de tocht ontbonden. Mogelijk kan – net als vorige jaren – in kleinere groepjes verder worden gevaren.

Opgave kan via onderstaand mailadres onder vermelding van naam, aantal opvarenden met leeftijd van de kinderen, telefoonnummer aan boord, scheepstype, scheepsnaam, diepgang en eventuele bijboot.

Tot ziens in Friesland!

Jan, Anita, Nick (19), Thijs (16)
Tel: 0228-584304
Mail: email verborgen;