Familietocht Zeeland: 4 – 11 augustus

De familietocht Zeeland is nieuw!

Kindvriendelijk alternatief voor de grote mensen Zeelandtocht 2018

Na jarenlang inspiratie in Friesland te hebben opgedaan, hebben wij vorige jaar ook een ‘Friesland’ tocht in Zeeland gehouden. Dat is zo goed bevallen dat we deze ook dit jaar weer op de agenda zetten. Zoals gezegd, het grote voorbeeld en inspiratie voor deze tocht is de Frieslandtocht. Zij die, deze al eens gevaren hebben, weten dat de kinderen daar centraal staan. Geen uren durende stoere mannen tochten, maar veel kleine stukjes naar plekken waar ook op de wal voldoende interessante dingen te ontdekken zijn voor de jongere bemanning.

De tocht wordt dit jaar in dezelfde week georganiseerd als de ‘echte’ Zeeland tocht, namelijk  van  4  tot 11 augustus (of een beetje langer…) waarbij de beide tochten dezelfde startplaats hebben zodat we lekker kunnen bijkletsen met alle Zeelandgangers. Zoals het er nu naar uit ziet wordt dat Willemstad, of mogelijk Numansdorp. Plannen voor daarna maken we afhankelijk van weer en wind. Waar we aan denken is natuurlijk de Grevelingen, en met een beetje weer richting Neeltje Jans om een dag naar het pretpark te gaan. Bij slechter weer behoren het Veerse Meer of een dagje binnenspeeltuin in Goes tot de opties.

We zijn nieuwsgierig hoeveel Waarschippers met kinderen de Zeeuwse wateren willen komen bevaren. Het is dan ook nog geen officieel georganiseerde tocht, maar meer van het type ‘Zwaan Kleef Aan’. Enthousiast geworden door onze plannen?
Meld je dan aan bij één van de ondergetekenden en we zien jullie op zaterdag 4 augustus.

Robert Hogendoorn: 06 44571097 / email verborgen;
Luc Ruwette: 06 54957779 / email verborgen;