Waarschippers 8 uurs 2018

30 juni 2018 wordt de 8 uurs verzeild

Op welke koers vaart mijn schip het snelst? Welke rakken zijn daarvoor met het oog op de wind het meest geschikt? Waar moet ik starten; vanaf Markermeer of IJsselmeer om daar acht uur optimaal gebruik van te maken?

Dat zijn essentiële vragen als je 30 juni meedoet aan de 8 uurs om de nieuwe wisseltrofee in bezit te krijgen. Maar ook als een ander de meeste mijlen heeft gevaren ga jij met een prijs naar huis. Iedereen vaart acht uur; de tijd voor de sluis bij Enkhuizen wordt volledig buiten beschouwing gelaten. Je gevaren mijlen worden omgerekend met behulp van de WSW-factor.

Uiteraard kun je ook meedoen om lekker te zeilen met een eindbestemming, andere Waarschippers te ontmoeten in de Pekelharinghaven in Medemblik, te genieten van een buffetdiner in restaurant De Driemaster en zondag een kop koffie te drinken voordat je weer huiswaarts keert. Ook zonder schip kun je meedoen en aanschuiven bij het diner of meevaren als opstapper.

Inschrijven voor de wedstrijd en/of het diner doe je via email verborgen; of bel met Trudi van Diepen (06 29099145) of Vic Besnard (06 29421 523). Het inschrijfgeld voor de wedstrijd is € 22,-  inclusief liggeld, het buffetdiner is afhankelijk van het aantal deelnemers en moet nog worden afgesproken.