WC spoelen met drinkwater

BUTTON_POST_REPLY
Sven
BerichtenCOLON 17
GeregistreerdCOLON 01 Jan 2014, 12:00

Ons toilet is met regelmaat een bron van enorme meur.

Nader forumonderzoek (YBW) doet vermoeden dat dit vooral komt door vervuild water hergebruiken voor het doorspoelen (uitstroomopening en inname vlak bij elkaar) en dat dat vervuilde water vervolgens in de slangen blijft staan en gaat meuren.

Dat roept de volgende vragen op:
- Heeft een van jullie ervaring met de overstap naar spoelen met drinkwater?
- En doe je dat altijd of alleen voor en of na het zeilen?
- Of als alternatief af en toe bacteriedoder (azijn bijvoorbeeld) laten opzuigen tijdens het spoelen.

Mijn drinkwatervoorraad is zo beperkt dat ik die zou willen uitbreiden om er mee te kunnen gaan spoelen.
Sven
Stringer 915 Scoop "Mister Vee" (Te koop)
P.Schouten
BerichtenCOLON 93
GeregistreerdCOLON 07 Dec 2019, 11:20

Ha Sven,

Ik ken via mijn werk wel een boot die uitgerust is met een elektrisch toilet wat doorspoelt met drinkwater. Dat werkt op zich prima maar er zitten ook wel wat nadelen aan.
Je hebt een behoorlijk grote watertank nodig of je moet vaak vullen. Daarnaast ging bij die betreffende boot (een motorboot) de watertank hevelen als die te vol gevuld werd.
Tot slot vind ik het persoonlijk niet erg getuigen van maatschappelijk bewustzijn om drinkwater te gebruiken terwijl het niet nodig is.

Maar er is hoop! Ik heb veel ervaring met verschillende boten die last hadden van een stinkend toilet. Het vermoeden dat het veroorzaakt wordt door stilstaand water deel ik. Op mijn werk hebben wij ontdekt dat wanneer je regelmatig je toilet doorspoelt de stank aanzienlijk afneemt.
Ook is het belangrijk om veel water te spoelen.
Dus pomp minimaal 20 keer zodat je al het water in de leidingen volledig ververst. Pomp het toilet minimaal 1keer per dag door, ook als je het niet gebruikt. Als je na de (grote) boodschap het toilet doorgespoelt en je de pot droog pompt, pomp dat net zolang tot je lucht uit de huiddoorvoet hoort borrelen. Dan heb je in dat deel van de leiding in ieder geval niet veel water meer staan.
En als laatste, probeer te ventileren als dat kan.

Veel succes!
Groetjes Pieter Schouten.
BUTTON_POST_REPLY